een huis bouwen met wens&co.

Wilt u een huis laten bouwen? In de gangbare vorm vergt dit heel veel tijd, voorbereiding en scherpzinnigheid!


Volgens het traditionele traject gaat u op zoek naar een architect, gaat in gesprek, laat een ontwerp maken, laat dit controleren of dit past binnen uw budget, laat dit verder uitwerken, er worden nog een aantal keer overleggen gevoerd en u kunt de bouwvergunning aanvragen. Na doorlopen van deze termijn van minimaal 8 weken kunt u offertes aan gaan vragen bij aannemers, moet deze laten vergelijken door een ervaren derde partij, u gaat in onderhandeling met de aannemer. Na gunning start de voorbereiding periode van de aannemer, hierna wordt pas begonnen met de bouw. Tijdens de bouw wordt u nog voor moeilijke keuzes geplaats met een legio aan mogelijkheden van meerwerk. Uiteindelijke kostprijs is vaak pas bekend bij oplevering. Om deze omslachtige, arbeidsintensieve en frustratiegevoelige gang van zaken te doorbreken is er Wens & Co. De specialist in vrijstaande woningen en kavelbouw. Vooraf kunt u uitzoeken wat u wilt en de kostprijs is direct duidelijk. Na een persoonlijk overleg kan de definitieve offerte worden opgesteld, eventueel aangepast aan extra persoonlijke wensen of wijzigingen uit plaatselijke regelgeving of omgeving. Zelfs een geheel persoonlijk ontwerp specifiek voor uw wensen is geen probleem, inzicht in bouwkosten geven we u hierbij vanaf het eerste contact. Hierna kan de vergunning direct worden aangevraagd, tijdens de vergunning periode start reeds de voorbereiding voor de uitvoering.


Na afgifte vergunning kan direct gestart worden met de uitvoering. U bespaart een lange voorbereidingsperiode en de kosten van alle manuren die hierin worden gemaakt! Deze aanzienlijke winst merkt u in úw portemonnee! Heeft u al een kavel op het oog, dan staan de vereisten vanuit overheid vast. Daarbij moet u in alle gevallen duidelijk hebben wat uw budget is, overleg hierover vooraf met uw financierder! Dit voorkomt mogelijk vervelende verassingen als u uw specifieke droomwoning al voor u ziet uitgewerkt.

als het meezit, binnen een jaar verhuizen

Wens & Co maakt het bouwen van uw eigen droomwoning bijzonder gemakkelijk en eenvoudig.


Dat is het geheim van de basisontwerpen. U hoeft alleen nog maar de keuzes te maken die er voor u echt toe doen. Daardoor kunt u veel sneller en voordeliger bouwen.


1. Wensen bespreken
U hebt op deze website een offerte aangevraagd. U wilt graag verder. Wij komen bij u langs om alle opties tot in detail te bespreken en eventuele extra aanvullende wensen door te nemen. Bij ons geldt maar één regel: alles is mogelijk. We gaan pas bouwen als u akkoord bent gegaan met een gedetailleerde offerte. U weet precies waar u aan toe bent. Wij bouwen een woning op maat zonder onvoorzien meerwerk!


2. vergunning aanvragen
U hoeft niet te wachten op het ontwerp van een architect, de nodige berekeningen, de prijsopgave en de bouwtekeningen. Integendeel. Als u wilt, kunnen we vandaag of morgen nog de vergunningaanvraag indienen. Het enige dat we hoeven te doen, is de tekeningen aan te passen aan uw opties en wensen. Daarmee bespaart u minstens enkele maanden voorbereidingstijd!


3. ruwbouw
Als de omgevingsvergunning binnen is, kunnen we meteen gaan bouwen. Dankzij de standaardisatie in fundatie, kozijnen en daken, bouwen we heel snel. Werkvoorbereiding en levertijden van materialen lopen parallel met de vergunningprocedure.


Ook hiermee word weer enkele weken tijd gewonnen. Bovendien dient u niet te vergeten dat nu de hele aanbestedingprocedure vervalt, dit voorkomt heel veel lastig vergelijk en overlegwerk. Uw woning is daardoor binnen enkele maanden wind- en waterdicht.


4. afbouw
De buitenzijde van uw woning werken we af en de verschillende installaties worden aangebracht. Dit doen we parallel aan elkaar, zodat we tijd besparen. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld het voegen van de gevels, het straatwerk en het aftimmerwerk binnen: door zoveel mogelijk werkzaamheden gelijktijdig uit te voeren, is uw woning snel klaar. Natuurlijk hangt de exacte bouwtijd af van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de medewerking van uw gemeente of de invloed van het seizoen. Maar wat ons betreft, kunt u binnen een jaar verhuizen naar uw droomhuis!

wens&co, een flexibel én
​​​​​​​stabiel bouwbedrijf